قسمت های اصلی در ساختار URL چه می باشد؟
آیا تا به حالا به نوار نشانی بالای صفحه ها مرورگر اینترنت خویش دقت کرده اید؟ این نوار نشانی برای هر ورقه از اینترنت دارنده مقدار منحصربهفرد به شخصی میباشد که به آن URL میگویند. بعضا از اشخاص معتقدند URL مقاله روشنی میباشد و نیاز به توضیحات بیش تر ندارد. همان آنها اعتقادوباور دارا هستند طراحی سایت فروشگاهی همین که فردی بتواند نشانی تارنما (URL) متبوع خویش را یافته و به آن وارد شود، با معنای آن شناخت دارااست و نیاز به یادگرفتن طولانی تر وجود ندارد. البته متخصصان و افرادی که داده ها بیشتری در حوزه IT دارا هستند، همیشه از نکات و جزئیات فراوان URL صحبت میگویند و معتقدند می اقتدار درباره ی این مسئله یک کتاب نوشت. دراین نوشتهیعلمی قصد باز نگری جزئیات مرتبط با URL را داریم و پاره ای نکات موءثر در بهینه سازی را بازگو میکنیم. با ما همپا باشید.
تمجید URL
اصطلاح URL مخفف عبارت Uniform Resource Locator هست. معنای متساوی این عبارت روشی هماهنگ و یک پارچه برای گزینش محل منابع در فضای دیجیتال یا این که آدرس اینترنت اسم داراست. خواسته از منابع پوشه های مختلفی همچون عکس، فیلم، متن بی آلایش، فولدر قالب بندی یک تارنما (CSS)، یک برنامه (برای مثالً php) و ... میباشد. در شرایطی که بالاتر برویم منابع میتوانند به جواب یک سوال معلوم از یک مقر داده نیز اشاره داشته باشد. URL در واقعیت متنی قابل تلاوت برای بشر میباشد که مکان یک منشاء را به روی وب مشخص و معلوم مینماید. ضمن اینکه شیوه دست یابی بهاین منشا را هم نشان میدهد که به آن پروتکل میگویند.
قسمت های اصلی در ساختار URL چه می باشد؟
هر URL دارنده سه بخش اصلی میباشد. بدین نشانی اینترنت در تارنما فراتک توجه نمائید:
https://www.faratechdp.com/مقاله ها
درپی به بازبینی قسمت های اصلی یک URL (مثلا نشانی فوق) میپردازیم:
1. پروتکل:
این بخش شیوه رابطه برقرار کردن دربین مرورگر و سرور را انتخاب میکند. پروتکل ضوابط و قوانین مربوط به رفع مشکلات، امنیت، Syntax و ... را معین مینماید. برخی از پروتکل ها عبارتند از HTTP، HTTPS، FTP، Mailto و Telnet. در نشانی آیتم بازبینی ما پروتکل نشان دهنده منش HTTPS میباشد.
2. دامنه:
دامنه در واقع به عبارتی نشانی IP میباشد که در هر URL متبوع میباشد. این بخش نشانی مقصد کلی استفاده کننده را نشان میدهد. دامنه ها بوسیله سیستم DNS (که مخفف عبارت Domain Name System میباشد.) به روی یک نشانی IP قرار میگیرند. هر مرورگر برای دستیابی به IP متبوع استفاده کننده از یک کاوش گر DNS منفعت میجویند. درین نمونه www.faratechdp.com اسم دامنه وب سایت کمپانی فراتک میباشد.
3. دامنه سطح بالا:
دنیای اینترنت برای جور بندی سایت ها از دامنه سطح بالا (Top-Level domain) استعمال مینماید. مثلا gov. برای تارنما های دولتی به فعالیت می رود. وبسایت های آموزشی از edu. در تارنما های آموزشی گزینه به کار گیری قرار میگیرد. TLDهایی همچون com. و ir. (منحصر تارنما های جمهوری اسلامی ایران) نیز سایت های همگانی را گونه بندی میکنند. همان طور که میبینید نشانی متبوع ما در حوزه سایت های همگانی با .com قرار میگیرد.
URL میتواند قسمت های فرعی دیگری داشته باشد که برای نشانی دهی فولدر ها و منابع متعدد باطن سرور گزینه به کارگیری قرار میگیرند. Subdomain یک کدام از این بخشها میباشد. بعضی تارنما قسمت های مختلفی داراهستند که آنانرا به امداد subdomain از یکدیگر غیروابسته میسازند. در نشانی en.example.com عبارت en نشان از ساب دامین داشتن وب سایت میباشد و ذیل گروه دامنه اصلی قرار میگیرد.
در نمونه ما انتهای اسم نشانی اینترنت عبارت /مقاله ها قرار گرفته میباشد که به آن نشانی داخلی میگویند. نشانی های داخلی همانگونه که از نامشان پیداست نشان از وجود صفحه ها و پوشه های درونی یک سایت دارا هستند و استفاده کننده را به سوی آنها هدایت می نمایند.
پارامترها نیز میتوانند استفاده کننده را برای غربال کردن درخواست هایش امداد کنند و بعداز نشانه سوال ؟ قرار میگیرند. پارامترها اکثر وقت ها به دلیل اکران محتوای پویا و داینامیک وب سایت به فعالیت گرفته میشوند. از آنها می قدرت برای غربال لیست های تروتمیز گردیده و یا این که برگه بندی محتوا (به عنوان مثالً ?page=1) به کار گرفت. بهاین نشانی دقت فرمائید:
https://www.example.com/shirts/t-shirts?color=red&size=medium
پارامترهای مو جود در URL فوق مشتمل بر color=red و size=medium میباشد. این پارامترها نشان میدهد کاغذ متبوع که احتمالا دارنده محصولی همچون پیراهن میباشد، مبتنی بر رنگ قرمزرنگ و سایز میانگین غربال شدهاست.
بعضی از URLها ممکن میباشد دارنده هشتگ باشند که درپی آنها نوشتهای می آید و به یک تکه از برگه اشاره میکنند. هشتگ ها در URL بدین قابلیت را میدهند تا به نصیبهای گوناگون یک کاغذ، به عنوان مثالً محتوای باطن یک جدول، پیوند دهی کنیم. تارنما ویکی پدیا اکثر زمان ها از این خصوصیت در صفحاتش به کارگیری مینماید.