مراحل طراحی وب سایت،بایستی مانند نقشه رویه پرنور و ظریف باشد
مراحل طراحی وب سایت،بایستی مانند نقشه رویه پرنور و ظریف باشد.طرح ریزی درین عمل بسیار ضروری میباشد.ساخت وب سایت جزء کارهایی میباشد که در ان عصر بندی ظریف بسیار مهم میباشد.طراحی وب،ماهر خوشایند و جذاب به همپا درامد مطلوب میباشد،البته بایستی فرآیند ساخت وب سایت را از در آغاز تا پایان به صدق دانست تا بتوان یک سایت ماهر پباده سازی کرد.
قصد داریم در نوشتهیعلمی به طور بدون نقص فرآیند طراحی وب را، از آغاز تا انتها بیان کنیم. در مجموع مراحل طراحی وب به 7 فاز عمده تقسیم میگردد که به ترتیب مورد ها پایین میباشند:
فاز اولیه:تحقیق و طرح ریزی(عده اوری داده ها)
فاز دوم:دامنه و منابع ما یحتاج
فاز سوم:ساخت وب سایت
فاز چهارم:محتوای وبسایت
فاز پنجم:آزمایش نخستین(آزمایش و تحویل)
فاز ششم:رونمایی وبسایت
فاز هفتم:تحقیق وتوسعه(محافظت و پشتیبانی تارنما)
که به صورت جامع در مورد هر مورد از این فازها که در غایت باعث به ساخت سایت میگردد را توضیح خواهیم بخشید.
فاز اولیه: تحقیق و طرح ریزی(توده اوری داده ها) مهمترین مرحله قبلی از فعال سازی وب سایت مرحله تحقیق وجمع اوری داده ها میباشد. دراین فاز مشتری که از طریقی با طراح وبسایت تماس میگیرد،طراح تارنما می بایست با گزینش کردن عصر و ترجیحا به میزبانی طراح،یک نشست حضوری ترتیب دهد.دراین گرد هم آیی دو طرف به سخن در رابطه وبسایت میپردازند و طراح میبایست درباره ی سبک کاری وماهیت کلی وب سایت واینترنت به مشتری توضیح دهد.مشتری نیازمندیهای سایت خویش را به طراح بازگو می کند و طراح هم بایستی سوالاتی تکمیلی در مورد درخواستهای مشتری بپرسد تا نقطه ابهامی باقی نماند.هر وبسایت که پیشنهاد داده می شود منحصربهفرد میباشد.این گردهمایی ابتدایی سبب می شود تا طراح یک مشاهده کرد گشوده راجعبه تولیدها،سرویس ها،هدف ها و… بدست می اورد.طراح صد رد صد می بایست از رنوع صفحه های،ویژگیهای محتواها و جور کاربرد و همت وبسایت اطلاع داشته باشند.این گرد هم آیی این اقبال را به طراح وب سایت می دهد تا پیشنهادات قابل قبولی به مشتری بدهد و با همفکری هم یک وب سایت توانا را پی ریزی نمایند. توده اوری داده ها مطلوب دراین نشست سبب ساز می گردد تا درصورتی که شما داده ها چندانی از کسب و عمل مشتری نداشته باشید،با حرف ها وسوالاتی که میپرسید میتوانید داده ها بسیار نیکی کسب فرمائید،علاوه بر این می توانید چند منابع درخصوص کسب و فعالیت او را جویا گردید.طراح بایستی عملکرد نماید وارد ذهن مشتری شود و نیازهایی که داراست را تشخیص دهد،چون اکثر مشتریها داده ها در رابطه وبسایتها نمیدانند ونمیتوانند سوای یاری و سوالهای شما درخواست خویش را به روشنی بیان نمایند. شما بایستی با اعتنا به سفارشات مشتری،وبسایت را پباده سازی و گسترش دهید واز خلاقیت خویش در این شیوه امداد بگیرید،البته این مسئله نباید سبب شود تا از درخواست مشتری به دور گردید و کاملا اذهان خویش را پیاده سازی نمائید. سوال ها اصلی که یک طراح تارنما مطرح می کند: انگیزه اصلی تارنما چه می باشد؟ارائه داده ها؟ارائه سرویس ها؟فروش متاع یا این که چیز دیگر؟ چه انتظاراتی از ساختن و داشتن این وبسایت دارید؟ چه تیم خاصی از مردم مخاطبان اصلی مشتری می باشند؟ بازدید کنندگان در پی چه دسته محتوایی در وب سایت شما میباشند؟ منابع مالی و درامدها از کجا تامین می شود؟ چه گونه میتوانید برای وب سایت موردنظر(در رخ درخواست و رغبت مشتری)برای وبسایت بازاریابی وتبلیغ فرمایید؟ محتوای وبسایت بوسیله چه اشخاصی و چهطور تنظیم خواهد شد؟
فاز دوم:دامنه و منابع موردنیاز پس از اینکه صحبتهای اول با مشتری انجام شد،اکنون نوبت ان میباشد که خویش مشتری اسمی برای وبسایت خویش پیدا نماید که به ان دامنه (Domain ) می گویند.تعیین اسم یک بچه چقدر عصر می برد و آلرژی بدنبال دارااست؟گزینش نام یک دامنه چیزی از گزینش نام بچه نادر ندارد،بلکه قابلیت و امکان داراست دربرگیرنده وسواسیت های بیشتری هم باشد،چون مثلا نام دامنه نباید تکراری باشد،قابلیت داراست شما بعد از گذراندن بحران ها ومشورتهای فراوان به نام متبوع رسیده باشید البته هنگام گزینش دامین متوجه گردید کهاین نام برای وب سایت دیگری تعیین گردیده،به این سیرتکامل بازهم ناچار به صرف وقت برای گزینش نام دیگری میشوید.ولی می توانید با گفتگو در چهره فروش ان دامنه،انرا از صاحب و مالک قبل ان خریداری نمائید که در رخ تصمیم به فروش،ان دامنه را با بها فراتر برای فروش می گذارد.0 گزینش درست اسم دامنه می تواند هزینه تبلیغات و برندسازی را در بلندمدت به صورت چشمگیری کم کند.مشتری بایستی هنگام گزینش اسم دامنه اینده نگر باشد،به این دلیل که تعیین اسم خطا برای دامنه و آن گاه درک کردن بهاین مسئله سپس صرف هزینه تبلیغات،و قصد به تغییر دادن اسم دامنه منجر ریزش خیل بزرگی از بازدیدکنندگان وب سایت مشتری میگردد؛ویا عدم تناسب اسم دامنه وب سایت با جور سرویس و عملکردی که سایت داراست،برهان مهمی در غیر حرفای جلوه دادن تارنما برای مشتری می گردد.معمولا طراحان گذشته از تعیین اسم دامنه به وسیله مشتری این پیشنهادها را به او می کنند؛به دلیل آنکه اکثر وقت ها مشتریان در شرایطی که مبتلا این نادرست و تعیین اسم دامنه نامناسب شوند،حتی با دانش اینکه وب سایت بدلیل گزینش اشتباه مبتلا باخت شدهاست،البته بازهم به جهت هشدار ندادن طراح وب سایت اورا تقصیر کار میداند. تعیین اسم دامنه به دو مجموعه دامنه همگانی(Public Domain ) و دامنه مخصوص (Private Doamin ) تقسسیم بندی میگردد. اسم دامنه را میتوان دست کم به دو بخش تقسیم کرد نام دامنه و پسوند دامنه یا این که دامنه سطح بالا می گویند.مثلا Yahoo.com ،واژه یاهو نام دامنه و .com پسوند ان میباشد.پسوندهای مختلفی براساس تقسیم بندی های مختلف موجود است که مرسومترین انها به این ترتیب میباشند: .Org معمولا شرکت ها و ارگان های دولتی،شرکت های غیر تجاری و گهگاه تجاری از ان استعمال میکنند.یک Top Level Domain ازاد میباشد و هر فرد حقیقی و واقعی یا این که حقوقی قادر است اترا تثبیت نماید. .Com مانند پسوند بالا ازاد میباشد و هرکسی می تواند برای دامنه خویش انرا خریداری نماید.معمولا کسب و شغل های سوداور که پول در گردش در انها موجود است از این پسوند استعمال می نمایند،البته به دلایلی فعلا این پسوند،پسوند اصلی در تثبیت دامنه ها می باشد و اکثر شرکتها یا این که مدرسه های،سایتهای محرمانه یا این که سایتهای دانشگاهی و… ازان منفعت می برند.